Застосування системи рефлексивного управління персоналом на сучасних підприємствах - Стоколос, Анатолій Петрович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2023)
У роботі узагальнено теоретичні підходи з дослідження рефлексивного управління персоналом підприємства, вивчено підходи оцінювання системи управління персоналом сучасних підприємств. На основі аналізу розкрито специфіку функціонування сільськогосподарських підприємств Чернівецької області, поглиблено розуміння соціально-трудових відносин. на сільськогосподарських підприємствах досліджуваного регіону Обґрунтовано доцільність запровадження горизонтально інтегрованої організаційної структури управління персоналом сільськогосподарських підприємств, визначено способи соціально-економічного стимулювання трудової активності персоналу сучасних підприємств.
Application of the system of reflective personnel management in modern enterprises
The paper summarizes the theoretical approaches to the study of reflexive personnel management of the enterprise, and examines the approaches to evaluating the personnel management system of modern enterprises. Based on the analysis, the specifics of the functioning of agricultural enterprises of the Chernivtsi region were revealed, and the understanding of social and labor relations was deepened. at agricultural enterprises of the studied region The expediency of introducing a horizontally integrated organizational structure of personnel management of agricultural enterprises is substantiated, methods of socioeconomic stimulation of labor activity of personnel of modern enterprises are determined.
Keywords: персонал підприємства; рефлексивне управління; мотиваційні стимули; соціально-економічне стимулювання; enterprise personnel; reflexive management; motivational incentives; socio-economic stimulation