АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДЕГРАДАЦІЇ ЗЕМЕЛЬ У КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇХ ВИРІШЕННЯ ЗАСОБАМИ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Беспалько, Руслан; Воронюк, Юлія (Вісник національного університету водного господарства та природокористування, фаховий журнал, 2015)
Проаналізовано стан земель у Карпатському регіоні. Розглянуто основні деградаційні процеси, які мають місце на досліджуваній території, та їх вплив на процеси використання земельних ресурсів. Наведено основні риси взає- мозалежності особливостей регіону та заходів забезпечення раціонального використання земель лісогосподарсько- го та сільськогосподарського призначення і запропоновано систему їх охорони. Обґрунтовано шляхи вирішення ная- вних проблем через використання системного підходу та методу аналізу ієрархій
ACTUAL ISSUES OF LAND DEGRADATION IN THE CARPATHIAN REGION AND THEIR SOLVING PROSPECTS BY SYSTEM APPROACH
Keywords: Карпатський регіон; землі лісогосподарського та лісогосподарського призначення; деградаційні процеси; ерозія; системний підхід