Особливості кіноінтерпретації повісті Бориса Харчука «Вишневі ночі» та роману Василя Шкляра «Чорний Ворон. Залишенець» у контексті проблеми міжпредметної компетентності - Ількович, Марія Василівна (My University, 2022)
Об‘єктом аналізу в дипломному дослідженні є повість Бориса Харчука «Вишневі ночі» та роман Василя Шкляра «Чорний Ворон. Залишенець». Зіставлення художніх творів із однойменниими фільмами режисерів Т. Ткаченка та А. Микульського і зʼясування особливостей кіноінтерпретації повісті й роману становлять мету дослідження. У роботі представлено етапи життя та творчості письменників, здійснено аналіз їхніх художніх творів з погляду тематики, проблематики та художніх образів у контексті розвитку української прози кінця ХХ – початку ХХІ ст. Особлива увага в роботі зосереджується на проблемі міжпредметної компетентності
Keywords: кіноінтерпретація; екранізація; міжпредметні зв'язки; роман; повість; фільм