Здоровязбережувальні аспекти сучасного уроку в початковій школі - Бигар, Ганна (Суми: ФОП Цьома С.П., 2024)
Дана стаття присвячена вивченню здоров'язбережувальних аспектів на уроках в початковій школі. У контексті сучасної освіти здоров'я учнів стає невід'ємною складовою процесу навчання. У статті розкрито різноманітні аспекти, які впливають на здоров'я учнів, такі як фізична активність, правильне харчування, особиста гігієна, соціальна взаємодія та профілактика захворювань. Виділено важливість інтеграції цих аспектів у навчальний процес з метою формування здорового способу життя серед учнів. Визначено роль вчителя у сприянні збереженню здоров'я учнів, та запропоновано практичні підходи до впровадження здоров'язбережувальних аспектів на уроках в початковій школі.
Keywords: здоров'я, здоров'язбереження, здоровий спосіб життя, розвиток особистості, ігрові методи