Тлумачення та застосування принципу «Особистої вини» як загального принципу права в практиці міжнародного військового права - Іліка, Марина Іванівна (Київ: Видавничий дім «АртЕк», 2020)
Застосування загальних принципів права Міжнародним військовим трибуналом мало на меті, у першу чергу, гума-нізацію кримінальної відповідальності, для недопущення покарання невинних з одного боку, а з іншого – гарантування покарання осіб, які були безпосередньо винні у скоєних злочинах. Особливо ілюстративним це є на прикладі принципу «особистої вини», застосування та тлумачення якого у практиці Міжнародного військового трибуналу дозволило уникнути масових покарань членів організа-цій, що були визнані злочинними та призначити справедливе покарання тим особам, які були членами таких адміністрацій і були винні у вчинені злочинів.
Keywords: загальні принципи права, міжнародне військове право, принцип "особистої вини"