Психологічні особливості чоловіків після народження дитини - Михасів, Андрій (My University, 2023)
У сучасному суспільстві відбувається трансформація традиційної системи статевої стратифікації, яка призводить до зміни гендерних ролей, у тому числі і батьківських, і проблеми сім’ї як соціального інституту і як соціальної системи, питання сімейного виховання, впливу сім’ї на розвиток особистості дитини і дорослого, соціалізація сім’ї стає все більш актуальними. У зв’язку зі значними змінами в системі гендерних ролей, що відбулися в суспільстві за останні 50 років, більш соціальна, ніж материнська, батьківська роль зазнає серйозних змін, що призводить до появи нових форм активності батьків. У Німеччині та США ця проблема вже розробляється і ведуться дослідження в широкому спектрі як теоретичних, так і прикладних проблем, проте єдиної точки зору на даний феномен не існує.