Інтермедіальність як жанротворчий фактор (кіносценарна специфіка „Київських фресок” Сергія Параджанова) - Нікоряк, Наталія (Чернівецький нац. ун-т, 2013)
В інтермедіальному вимірі аналізується кіносценарна специфіка „Київських фресок” (1965) С. Параджанова. Визначається характер архітектонічно-композиційної організації кіносценарію, інтермедіальні чинники часопростору, персоносфери, зокрема її палімпсестність. Досліджуються екфрастичні елементи кіносценарного тексту. Порушується питання вектора його сприйняття, що переміщується від самого автора в рецептивну уяву читачів-глядачів.
Intermediality as a Genre- Specific Factor (Sergii Parajanov‟s “Kyiv Frescoes” (“Kyivs‟ky Fresky”) Script Specificity)
Keywords: С. Параджанов; „Київські фрески”; кіносценарій; композиція; інтермедіальність; екфразис; палімпсест; рецепція