ТЕОРІЯ НАБЛИЖЕНЬ - Маслюченко, Володимир Кирилович; Маслюченко, Олександр Володимирович; Михайлюк, Володимир Васильович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Пропоноване видання містить теоретичні відомості, необхідні для опанування дисципліни «Теорія наближень». Наведено класичні теореми Вейєрштрасса про наближення неперервних функцій алгебраїчними многочленами Бернштейна і тригонометричними многочленами Фейєра та Джексона з доведенням. Доведено загальну теорему Стоуна–Вейєрштрасса про наближення елементами довільного кільця неперервних функцій на компакті. Досліджено питання найкращого наближення у квазінормованих просторах. Подано різні методи апроксимації нарізно неперервних функцій. Для студентів, що здобувають освіту в галузі знань „Математика”.
Конспект лекцій