ПРИРОДООХОРОННІ ТЕРИТОРІЇ ПОЛЬЩІ І ЇХНІЙ ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ - Кардинал, Олекандр (My University, 2025)
У роботі проведено аналіз та оцінку природоохоронних територій Польщі з погляду їхнього туристичного потенціалу, з урахуванням сучасних підходів до сталого розвитку. Визначено роль національних парків, ландшафтних парків, біосферних резерватів та інших категорій охоронюваних територій у формуванні туристичної привабливості країни. Розглянуто просторову структуру природоохоронної мережі. Узагальнено досвід Польщі у впровадженні екологічно орієнтованого туризму, що може бути корисним для розвитку аналогічних напрямів у туристичній галузі України.
Keywords: природоохоронні території, сталий туризм, національний парк, екотуризм, туристичний потенціал, Польща.