Методика викладання зарубіжної літератури в закладах загальної середньої освіти : навч. посіб. - Ісапчук, Юлія; Тичініна, Альона; Сажина, Алла; Нікоряк, Наталія; Калинич, Катерина; Рихло, Петро; Дзик, Роман; Іванчук, Галина (Чернівці : Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2025)
У навчальному виданні презентовано класичні та новітні науково-педагогічні напрацювання з методики викладання зарубіжної літератури в ЗЗСО. Запропоновано на розгляд 13 тем, що складаються з корпусу традиційних питань (становлення предмета, вчитель та типологія уроків, біографія письменника, основи теорії літератури, літературознавчий аналіз, жанрово-видова специфіка, традиційні та інноваційні методи і прийоми викладання, позакласна робота) і поєднуються з актуальністю інклюзивної складової сучасного освітнього процесу та інтерактивним педагогічним інструментарієм, забезпечуючи компетентнісний підхід до літературної освіти учнів. Тези лекцій доповнено дидактичними матеріалами для обов’язкового та позакласного читання, а також орієнтовними завданнями з олімпіади. Для студентів спеціальності А4 «Середня освіта (мова і література)», вчителів і викладачів зарубіжної літератури.