КОРЕЛЯЦІЙНО-ОПТИЧНІ МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ЦЕМЕНТУ ТА БЕТОНУ. Посібник - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Монографія присвячена використанню оптичних методів при дослідження процесів формування полікристалічними структур. Розглянуто метод заснований на реєстрації флуктуацій інтенсивності розсіяного випромінювання. кореляційно-оптичний метод визначення функції розподілу частинок за розмірами (ФРР) порошків. На основі досліджень інтегрального коефіцієнта дифузного відбивання визначено основні динамічні параметри процесів гідратації, тужавіння і тверднення цементу. Проведено математичного моделювання спекл-поля випромінювання, розсіяного цементним тістом і каменем.
Keywords: Цемент, бетон, гідратація, розсіювання, фото-акустика, спекл поле, моделювання, дифузне відбивання