Адміністративне оскарження як новела Закону України «Про адміністративну процедуру»: теоретичний та практичний аспекти крізь призму аналізу Податкового кодексу України - Krainii, Pavlo (My University, 2024)
Наука та практика публічного права перебуваючи у постійному русі та динаміці та здійснює вплив як на життя людини так й на функціонування суспільства. Держава не завжди здатна вчасно відповісти на виклики що їх диктує суспільно політична, економічна чи культурна ситуація. Проте беззаперечним є факт дії права як основного регулятора суспільних відносин що здійснюється відповідними галузями права. З огляду на постійний дискурс щодо місця та ролі тієї чи іншої галузі, дозволимо припустити що питання їх співвідношення не втрачають своєї актуальності та є вкрай необхідними для вдосконалення правового механізму захисту прав та свобод людини. Своєрідним «тектонічним зсувом» виступають зміни що формуються доктриною правничої науки з огляду на євроінтеграційний поступ нашої країни та втілюються у формі нормативних актів якими що кардинально змінюється світогляд як на окремі галузі права так й на їх інститути.
Keywords: адміністративна процедура; податкова процедура; адміністративне оскарження