ФЕНОМЕН ХРИСТИЯНСЬКОГО ПАЛОМНИТЦВА: ІСТОРИКО-БОГОСЛОВСЬКИЙ АНАЛІЗ - Спасов, Олексій Любомирович (My University, 2024)
Актуальність вивчення християнського паломництва полягає в його ролі важливої духовної практики, що сприяє формуванню релігійної ідентичності та зміцненню віри через відвідування культових місць, сприяючи міжрелігійному діалогу та осмисленню сучасних викликів у глобалізованому світі. Метою нашого дослідження є вивчення феномену християнського паломництва в його історичному розвитку, зі врахуванням особливостей різних конфесій. У роботі: - окреслено специфіку християнського паломництва та визначено його відмінність від релігійного туризму; - вивчено унікальні духовні практики ранньохристиянського паломництва; - виявлено особливості католицького та православного паломництва.
Keywords: паломництво, релігійний туризм, санктуарій, лавра, культові місця, реліквії.