Прийняття рішень в умовах динамічних безпекових ризиків на місцевому рівні - Сторощук, Богдан Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича., 2023)
У сучасному світі, що характеризується постійними змінами та гібридними загрозами, тема прийняття рішень в умовах динамічних безпекових ризиків на місцевому рівні є надзвичайно актуальною. Ця проблема стосується не лише військових конфліктів, а й інших викликів, таких як стихійні лиха, техногенні аварії та епідемії. Місцеві громади та органи влади мають бути готовими до швидких, гнучких та ефективних дій в умовах невизначеності. Дослідження цієї теми є міждисциплінарним і тому особливості прийняття рішень були проаналізовані в контексті різних сфер та галузей місцевої економіки, включаючи малий та середній бізнес, крафтове виробництво, а також технологічний та енергетичний сектори. В статті визначено основні етапи управління ризиками, розкрито особливості управління ризиками в логістиці, крафтовому бізнесі, виробництві високих технологій. Обґрунтовано, що вдосконалення механізмів прийняття рішень в умовах динамічних безпекових ризиків є критично важливим для забезпечення стійкості та безпеки місцевих громад.