ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЇ ПІД ЖИТЛОВУ ЗАБУДОВУ (на прикладі масиву земель «Посадка» в с. Їжівці) - Вілівчук, Ілона Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Детальний план території розробляється з метою визначення планувального впорядкування та функціонального призначення, просторової композиції та параметрів забудови і ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, або будь якої іншої частини території населеного пункту, призначених для її забудови, реконструкції чи внесення будь яких змін у її функціональне чи цільове призначення,. Таким чином, формування системи планування рішень із розвитку території населених пунктів сприятиме ефективному використанню документації із планування територій як інструменту стратегічного планування та оперативного управління територіями, розв’язанню екологічних і соціально–економічних проблем, усуненню деградації територій та обґрунтованому використанню території населених пунктів. Саме тому розвиток населених пунктів зобов’язаний відбуватися шляхом реалізації конкретних локальних містобудівних рішень, стосовно нового будівництва, реконструкції та реставрації, або ж капітального ремонту уже існуючих об’єктів та загального впорядкування території.
Keywords: ГІС, ГІТ, ГНСС, ДЗЗ