Звертання у творах Василя Стефаника та їх вивчення у ЗЗСО - Терлецька, Оксана (My University, 2021)
У дослідженні розглянуто погляди науковців на звертання як лінгвістичну категорію та на письменницький ідіостиль. Проаналізовано особливості звертань у творах Василя Стефаника як важливого складника ідіостилю письменника. Уперше здійснено комплексне дослідження звертань у творах В. Стефаника, визначено їхні структурні, морфологічні, семантичні та стилістичні характеристики, прагматичні та стилістичні функції, а також розглянуто методичні аспекти вивчення звертань у школі на матеріалі творів В. Стефаника.
Forms of Address in Vasyl Stefanyk’sWorks and their study in the ZZSO
Keywords: звертання; ідіостиль; новели В. Стефаника;структурно-морфологічні характеристики, лексико-семантичні характеристики; стилістичні функції; методика викладання; шкільна екскурсія.