КАРТОГРАФІЯ : тестові завдання - Сухий, Петро Олексійович; Сендзік, Юлія Іванівна; Брик, Степан Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023.132 с., 2023)
Важлива складова навчального процесу у вузі – розробка форм, способів і засобів перевірки й оцінювання результатів навчання. Одним із видів контролю при вивченні курсу «Картографія» є поточний контроль, в якому, крім виконання лабораторних та самостійних робіт, чільне місце посідає компʼютерне (аудиторне) тестування. Зокрема, у системі дистанційного навчання MOODLE можливе якісне та неупереджене оцінювання знань і навичок студентів.
КАРТОГРАФІЯ : тестові завдання
Мета навчальної дисципліни «Картографія» - набуття студентам систематизованих картографічних знань і вироблення вмінь роботи з картографічними творами. Дисципліна знайомить з історичним та сучасним станом і тенденціями розвитку картографії як науки, галузі і виробництва у світлі існуючих теоретико-методологічних концепцій, розкриває перспективи картографічного моделювання та вказує на прикладні сторони застосування отриманих результатів шляхом формування у студентів картографічних вмінь і навичок. Формування результатів навчання ґрунтується на визначених освітньо-професійною програмою компетентностях, при врахуванні їх сформованості залежно від освоєних раніше чи суміжно подібних дисциплін виконанні завдань з професійної діяльності згідно з кваліфікацією.
Keywords: Картографія, геодезія, геоінформатика, картографічне зображення