Соціальний досвід як складова соціалізації дитини - Рудницька-Юрійчук, Ірина Романівна; Данилюк, Надія Петрівна (Херсон : Видавничий дім "Гельветика", 2018)
В умовах розбудови української державності надзвичайно актуальною є проблема соціалізації особистості дітей і молоді, оволодіння ними соціальним досвідом, що зумовлено пошуком оптимальних шляхів підготовки їх до життя у оновленому соціальноекономічному середовищі. Більше того, останнім часом зросла увага психолого-педагогічної науки до проблеми соціальної компетентності дітей як передумови успішного самоствердження і ефективної взаємодії з оточуючими.
Keywords: соціалізація; соціальний досвід; діти дошкільного віку