Особливості розвитку у молодших школярів ціннісного ставлення до природи - Шевчук, Кристина; Tyron, Oksana (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
В статі обґрунтоване значення виховання у молодших школярів ціннісного ставлення до природи. Охарактеризоване екологічне виховання як невід'ємна частина єдиної системи виховання, екологічної свідомості і поведінки, гармонійної з природою. Описані поняття та компоненти структури ціннісного ставлення до природи. Розкриті умови, засоби і форми виховання ціннісного ставлення молодших школярів до природи.
Keywords: екологічна освіта; екологічне виховання; цінності; ціннісне ставлення; ціннісне ставлення до природи