Гончар М.О. Виміри євроінтеграції України: порівняльні аспекти (за матеріалами ЗМК та експертними оцінками) - Гончар, Максим Олександрович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено комплексний аналіз політичного, економічного та соціокультурного вимірів європейської інтеграції України на основі порівняльного дослідження їх репрезентації у матеріалах засобів масової комунікації та експертних оцінках. Проаналізовано медійні матеріали, у яких зафіксовано провідні інформаційні акценти, типові фрейми та головні тенденції висвітлення теми інтеграції. Досліджено експертні оцінки, що дозволили окреслити рівень відповідності між задекларованими політичними намірами та фактичними результатами інтеграційних реформ. Проведено порівняння медійного та експертного дискурсів, виявлено спільні риси, розбіжності та основні напрями впливу на формування громадської думки.
Keywords: європейська інтеграція; експертні оцінки; політичні реформи; медіадискурс; суспільне сприйняття