ВІДТІК ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ В УМОВАХ АСИМЕТРИЧНОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Lopatynskyi, Yurii; Белей (Belei), Cвітлана (Svitlana); Кіндзерський, Віталій (My University, 2023)
У статті узагальнено сутність дефініції «людський капітал» на основі різних трактувань. Розглянуто аспекти асиметрії розвитку сільських територій та їх вплив на відтік людського капіталу. Досліджено стан, основні проблеми та перспективи розвитку людського капіталу сільських територій, визначено властивості, притаманні людському капіталу на сільських територіях. Обґрунтовано необхідність вжиття заходів задля запобігання процесу відтоку людського капіталу, особливо з сільських територій.
OUTFLOW OF HUMAN CAPITAL IN THE CONDITIONS OF ASYMMETRIC DEVELOPMENT OF RURAL AREAS
Keywords: сільські території; асиметричний розвиток; відтік, людський капітал