Спеціалізована рада із захисту докторських і кандидатських дисертацій з історії (1994–2024). Комплексна характеристика захищених дисертацій. - Шилюк, Олег; Добржанський, Олександр; Макар, Юрій; Скорейко, Ганна (Baltija Publishing, 2025)
Дисертаційні дослідження, захищені в спеціалізованій вченій раді ФІПМВ, відповідають найвищим стандартам сучасної наукової думки. Вони вирізняються актуальністю, науковою новизною, теоретичною та практичною значущістю, самостійністю у вирішенні наукових завдань, формуванням нових наукових напрямів, а також значним прирощенням наукового знання. Високий рівень методологічного інструментарію, логічність і стиль викладу, ґрунтовне обґрунтування результатів досліджень забезпечують їхню інтеграцію у світовий академічний простір і подальше застосування в історичній науці.