Політична психологія - Фесун, Галина Стефанівна; Радчук, Валентина Миколаївна; Журат, Юлія (Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2019)
У пропонованому навчально-методичному посібнику розглянуто актуальні проблеми теорії та практики політичної психології, зокрема історію її становлення, об’єкт, предмет, завдання, методи i функцiї. Проанaлiзовано політичну сферу в психолого-політичному вимiрi. Подaно основнi проблеми політичної психології, шо визнaчaються прогрaмою пiдготовки здобувачів вищої освіти з психології: політична свідомість, психологія політичної культури, політичної соціалізації, психологія політичної діяльності, політичного лідерства й еліти, політичної влади, етнічних спільнот, масової поведінки, маніпуляцій, комунікації, прийоми практичної психології у політиці тощо. Посібник адресований студентам, викладачам, практичним психологам, широкому колу науковців.