ДОСЛІДЖЕННЯ ФОНОСЕМАНТИЧНИХ ЯВИЩ У ЛЕКСИЧНИХ ОДИНИЦЯХ СУЧАСНОЇ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ - Melnychuk, Roksolana («UKRLOGOS Group», 2025)
Проблема функціонування мови, зокрема в аспекті дослідження її елементарних одиниць, і, відповідно, їхніх фонаційних ознак, набуває популярності. Тому наша робота висвітлює одну з проблем лінгвістики третього тисячоліття – проблему фоносемантизму. Теоретико – експериментальні пошуки мовознавців у цій царині спрямовані на встановлення спільних рис у функціонуванні фонологічних одиниць різносистемних мов, на з'ясування фонаційних ознак, які формують асоціативно – символічні значення у фонемах і фонестемах лексичних одиниць.
Keywords: звукозображувальна система мови; Фоносемантика