Емоційні особливості і копінг стратегії у осіб юнацького віку - Мельник, Регіна Володимирівна (My University, 2021)
Юнацький вік – це період активного розвитку особистості, це один з важливих етапів в онтогенезі особистості, оскільки особистісні властивості та якості, що сформувалися у юнацькому віці, впливають на все подальше життя особистості. Навчальний стрес у юнаків викликає сукупність факторів навчального процесу, що впливають на психофізіологічний та емоційний стан особистості. Когнітивна інтерпретація навчальних стресорів залежить від таких параметрів, як особистісні особливості, соціальний статус, соціально-рольова поведінка студентів, порушення режиму відпочинку та сну, емоційними переживаннями. Копінг дозволяє послабити стресовий вплив ситуації та, таким чином, зберегти власне психічне та фізичне здоров'я .