Художньо-семантичне осмислення лексеми Буковина в поетичній картині світу Сидора Воробкевича - Shatilova, Nataliia (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
У статті простежено асоціативні номінації, що розкривають мовний образ Буковини в поезії С. Воробкевича. З’ясовано, що слово «Буковина» належить до ключових як наскрізний, ідейно-художній компонент усієї творчості митця, носій реального, контекстуального й естетичного значень слова. Художньо-семантичне наповнення цієї лексеми, її асоціативнообразна лексична сполучуваність репрезентує як національну, так й індивідуальну інтерпретацію світосприйняття, засвідчуючи безумовну любов письменника до рідної землі.
ARTISTIC-SEMANTIC INTERPRETATION OF THE LEXEME BUKOVYNA IN SYDOR VOROBKEVYCH'S POETIC PICTURE OF THE WORLD
Keywords: С. Воробкевич, Буковина, ключове слово, ідіостиль письменника, поетична картина світу, художній текст.