Навчання медіаграмотності студентів IT спеціальностей на заняттях з англійської мови. - Тоненчук, Тетяна Василівна (My University, 2023)
Висока актуальність впровадження підходів медіаосвіти та медіаграмотності у навчання студентів англійської мови зумовлена тим, що мас-медіа сьогодні відіграють надзвичайно важливу роль у функціонуванні сучасного суспільства, а більша частина ЗМІ світового значення виходить саме англійською мовою або має англомовні версії веб-ресурсів. Важливість інтеграції інструментів медіаграмотності у процес викладання іноземної мови у ЗВОбеззаперечна, а вдосконалення принципів роботи з медіаконтентом на заняттях з англійської мови має практичну цінність для розвитку softskills–комунікативних навичок, навичок аналізу, критичного мислення та творчого потенціалу, які є важливими для майбутніх ІТ спеціалістів
Keywords: медіаосвіта; медіаграмотність