Податкове право Європейського Союзу як цінність - Гаврилюк, Руслана Олександрівна; Пацурківський, Петро Станіславович; Хохуляк, В’ячеслав Віссаріонович; Бабін, Ігор Іванович; Вдовічена, Лідія Іванівна; Рарицька, Вікторія Борисівна; Тараненко, Катерина Юріївна; Солодан, Катерина Володимирівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні здійснено системний аналіз податкового права ЄС як цінності. Відображено ціннісні витоки та засадничі контексти цього права, творчо переосмислено новітні концептуальні підходи до сучасної європейської доктрини податкового права. Досліджено філософію податкового права ЄС та його основоположні принципи, взаємодію фіскального суверенітету держав-членів і податкових повноважень ЄС, джерела цього права і місце прецедентного податкового права Суду ЄС та Європейського суду з прав людини серед них. Висвітлено правове регулювання прямого та непрямого оподаткування, оподаткування ІТ діяльності в ЄС, цінності податкового права ЄС для України. Розрахована на вітчизняного законодавця; державних службовців та експертне середовище, до функцій яких належить імплементація податкового законодавства ЄС в Україні, науковців, юристів-практиків, науково-педагогічних працівників, студентів, аспірантів закладів вищої освіти, а також на широкий загал громадянського суспільства.
Keywords: податкове право; податкове право ЄС; філософія податкового права ЄС; принципи податкового права ЄС; рішення ЄСПЛ як ціннісний орієнтир податкового права ЄС; податкові повноваження ЄС; джерела податкового права ЄС; прецедентне податкове право Суду ЄС; оподаткування ІТ-діяльності за податковим правом ЄС; податкове право ЄС як цінність для України