Специфічні порушення (навчальні розлади) у дітей з розладом дефіциту уваги та гіперактивністю і їх корекція - Кушнірик, Роксоляна Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі висвітлено теоретико-методологічні засади вивчення навчальних розладів у дітей молодшого шкільного віку з розладом дефіциту уваги та гіперактивністю (РДУГ); охарактеризовано психолого-педагогічні особливості цієї категорії дітей; проаналізовано супутні порушення (дислексія, дисграфія, дискалькулія, диспраксія) та їх вплив на навчальний процес; детально описано форми та методи роботи з подолання навчальних розладів, спрямовані на розвиток когнітивних та моторних функцій у дітей з РДУГ; розроблено програму корекції навчальних порушень та перевірено її ефективність.
Keywords: дисграфія; дислексія; молодший шкільний вік; навчальні розлади; програма корекції; розлад дефіциту уваги та гіперактивності; спеціальна освіта