Cоціальна робота з дітьми, травмованими війною та втечею - Чебенєєва, Аліна Геннадіївна (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі висвітлено особливості соціальної роботи з дітьми, які зазнали психотравм унаслідок військових дій та вимушеного переселення. Розкрито теоретичні засади впливу війни на психологічний стан дітей та їх адаптацію до нових умов життя. Окреслено основні принципи, методи та форми соціальної роботи з цією категорією дітей, зокрема індивідуальний супровід, групову підтримку, арттерапію та освітні ініціативи. У роботі акцентовано увагу на досвіді соціальних служб і міжнародних організацій, які займаються підтримкою дітей, травмованих війною та втечею. Здійснено аналіз впливу різних видів допомоги на психоемоційний стан дітей, їх соціальну інтеграцію та особистісний розвиток. Результати роботи можуть бути корисними для фахівців у сфері соціальної роботи, психології, педагогіки, а також для представників державних і громадських організацій, які займаються питаннями реабілітації та інтеграції дітей, постраждалих від війни.
Keywords: соціальна робота; діти; травма; війна; втеча; психосоціальна допомога