Основи екології - Федоряк, М.М.; Москалик, Г.Г.; Легета, У.В.; Зароченцева, О.Д. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Мета видання – формування сучасного екологічного мислення. Матеріал розбито на два розділи: теоретична екологія і прикладна. Перший – вивчає загальні закономірності взаємодії організмів між собою та із факторами навколишнього середовища. Другий – присвячений вивченню основних аспектів антропогенного впливу на біосферу на стан довкілля за дії окремих галузей виробництва. Для студентів вищих навчальних закладів, учителів біології, учнів.
Keywords: Екологія; екологічні фактори; біоценоз; екосистема; антропогенний вплив; глобальні екологічні проблеми; біоенергетика; гарбологія; екологічний слід; екологічне маркування