Використання ГІС та ДЗЗ при моніторингу лісових ресурсів Сокирянської територіальної громади - Дарій, Емілія Петрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У рамках національної екологічної політики та лісового господарства регулярно здійснюється моніторинг лісових ресурсів. Це включає в себе оцінку площ лісів, їхньої структури, складу, стану здоров'я, а також рівня вирубки та відновлення лісів. Важливе місце при цьому займають дані ДЗЗ, які відкривають нові можливості для вивчення стану лісів. Тому, розробка технологій моніторингу динаміки лісових ресурсів, які заснованих на використанні матеріалів аерокосмічного знімання й методик їх дешифрування є достатньо актуальним напрямом наукових досліджень. Саме це й стало причиною обрання в нашому випадку теми наукових пошуків. Метою нашого дослідження є апробація технологічних прийомів й методів дистанційного моніторингу лісових ресурсів із використанням сучасних комп’ютерних технологій та геоінформаційних систем.
Використання ГІС та ДЗЗ при моніторингу лісових ресурсів Сокирянської територіальної громади
Keywords: лісові ресурси, ArcGIS, ГІС, ДЗЗ, картографування