Фондовий ринок України: стан, актуальні проблеми та перспективи. - Харабара, Віолетта; Грешко, Роман Ігорович; Kharabara, Volodymyr (My University, 2024)
Стаття присвячена аналізу сучасного стану та перспектив розвитку національного фондового ринку. Непередбачувана ситуація внаслідок військових дій суттєво підвищує рівень ризику для інвесторів, що може призвести до відтоку капіталу та погіршення інвестиційного клімату в країні. На основі теоретичних засад оцінки фінансових ринків досліджуються практичні аспекти функціонування національного фондового ринку. Особлива увага приділяється аналізу динаміки торгівлі цінними паперами та впливу макроекономічних факторів на його стабільність. Направленість ринку на продаж облігацій внутрішньої державної позики призводить до обслуговування фондовим ринком потреб державної влади, а не розвитку приватного сектору та інвестиційно-привабливих галузей економіки. Виокремлено основні проблеми, що стримують розвиток ринку, та запропоновано рекомендації щодо вдосконалення механізмів регулювання та підвищення його ефективності.
Keywords: фондовий ринок; інфраструктура ринку; фондові біржі цінні папери; обсяг торгів