Формування у молодших школярів пізнавального інтересу до вивчення математики шляхом використання STEM-технологій - Іванська, Вікторія Русланівна (My University, 2024)
У науковому дослідження автором розкрито теоретичні основи формування пізнавального інтересу до вивчення математики. Здійснено сутнісний аналіз поняття «пізнавальний інтерес» молодших школярів. Охарактеризовано зміст та виокремлено структурні компоненти пізнавального інтересу молодших школярів до вивчення математики. З метою вивчення стану формування пізнавального інтересу молодших школярів до вивчення математики проведено констатувальне дослідження. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови формування пізнавального інтересу молодших школярів шляхом використання STEM-технологій: використання STEM- як сучасної освітньої технології формування пізнавального інтересу до вивчення математики; впровадження форм та методів STEM-технологій; застосування сучасних методик формування пізнавального інтересу молодших школярів до вивчення математики
Keywords: STEM-технологія; педагогічна технологія; пізнавальний інтерес; формування пізнавального інтересу до вивчення математики