Формування сприятливого освітнього середовища в початкових класах закладу загальної середньої освіти - Баліцька, Катерина Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У науковій роботі автором обґрунтовано сутність та особливості формування сприятливого освітнього середовища. Проаналізовано сучасні вимоги до формування сприятливого освітнього середовища в початкових класах закладу загальної середньої освіти. Обґрунтовано модель формування сприятливого освітнього середовища в початковій школі. Розкрито організаційно-педагогічні умови формування сприятливого освітнього середовища: створення іміджу школи; налагодження партнерської взаємодії учасників освітнього процесу; формування освітнього простору для молодших школярів згідно вимог Нової української школи. Автором здійснено емпіричне дослідження стану сформованості освітнього середовища згідно Концепції «Нова українська школа» в школах Чернівецької області
Keywords: середовище; освітнє середовище; освітній простір Нової української школи; імідж школи; партнерська взаємодія