Рошка Ю.Ю. Інформаційні операції США у війнах проти Іраку 1990-2011 рр. - Рошка, Юліанна Юліанівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено порівняльний аналіз інформаційних операцій США у війнах проти Іраку 1990-2011 рр. Досліджено еволюцію стратегій та тактик інформаційно-психологічного впливу, їх роль у легітимації воєнних дій і формуванні суспільної думки. Виокремлено ключові наративи, риторичні прийоми та медійні інструменти, що використовувалися для внутрішньої та міжнародної аудиторії. Окреслено практичне значення досвіду США для сучасних гібридних конфліктів та інформаційної безпеки України.
Keywords: інформаційні операції; США; пропаганда; стратегічні комунікації; психологічний вплив