Творче самовираження молодших школярів у процесі взаємодії школи та закладів позашкільної освіти - Леферович, Ульяна Олексіївна (My University, 2024)
В роботі аналізується проблема формування ціннісного відношення до сім'ї у молодших школярів. Необхідно визначити особливості, умови та фактори формування ціннісного відношення до сім'ї у молодших школярів, розробити рекомендації формування ціннісного відношення до сім'ї у молодших школярів у позаурочній діяльності. Виявляються особливості формування ціннісного відношення до сім'ї у молодших школярів. Розробити програму формування ціннісного відношення до сім’ї у молодших школярів. Також важливо підсумувати результати діагностики, та зробити висновки на їх результатах. Дослідження показало що діти мають уявлення про сімейні цінності, більшість з них мають середній рівень сформованості цих уявлень і використовують у своїй поведінці сімейні цінності. Проте є деякі діти, у яких ці уявлення про сімейні цінності сформовані недостатньо, що актуалізує проведення додаткової педагогічної роботи з формування у дітей молодшого шкільного віку уявлень про сімейні цінності. Метою комплексу заходів є сприяння формуванню у молодших школярів уявлень про сімейні цінності. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків до розділів, загальних висновків, списку використаних джерел.
Keywords: школярі, цінності, сім'я, формування цінностей, позаурочна діяльність.