Реалізація права на підприємницьку діяльність: стан та перспективи - Butyrska, Iryna; Butyrskyi, Andrii; Bobkova, Antonina; Zakharchenko, Andrii (ВД «Дакор», 2021)
Колективна монографія присвячена дослідженню актуальних теоретичних і практичних питань реалізації права на підприємницьку діяльність. Розглянуто загальні аспекти реалізації права на підприємницьку діяльність та окремі засоби правового забезпечення розвитку підприємницької діяльності, серед яких: оподаткування суб’єктів господарювання, отримання дозволів, використання промислових зразків, дотримання правового режиму майна фізичної особи-підприємця, захист прав і законних інтересів суб’єктів господарювання, вирішення господарськими судами спорів за участю суб’єктів господарювання та відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Запропоновано напрями удосконалення законодавства з відповідних питань. Монографія адресована науковцям, аспірантам, студентам закладів вищої освіти юридичного профілю та усім тим, хто цікавиться питаннями правового забезпечення розвитку економічної системи суспільства.
Keywords: підприємницька діяльність; господарське право; господарське судочинство; господарський суд; субʼєкт господарювання; банкрутство; неплатоспроможність; неспроможність; господарський процес