Теоретичне підгрунтя методики вивчення основних частин мови у початкових класах. - Гордійчук, Оксана; Сморжанюк, Анастасія (My University, 2024)
Наукова публікація присвячена практико-орієнтованій проблемі вивчення молодшими школярами основних частин мови, як важливої складової формування в них мовленнєвої компетенції. Авторами тез, на основі здійсненого аналізу науково-методичних досліджень вітчизняних вчених, обґрунтовано теоретичні підходи методики вивчення основних частин мови, розроблені вченими лінгвістами та методистами: структурно-функціональний, семантиколінгвістичний, когнітивний, інтегративний, культурно-історичний, психолінгвістичний тощо.
Keywords: мовленнєва компетенція; українська мова; частини мови; початкові класи