Conceptul de identitate constituțională în motivarea deciziilor curților constituționale - Shcherbanyuk, Oksana (Revista Universul Juridic, 2021)
Cea mai bună metodă de interpretare se poate schimba în timp. Teoriile contradictorii pot dicta mai întâi originalismul și apoi pot pierde puterea. În al doilea rând, alți factori care influențează interpretarea au o putere mai mare atunci când teoriile autorității dispar. Sunt luate în considerare, de asemenea, costurile procesului decizional și erorile determinate de normă în ceea ce privește instituțiile individuale. A treia înțelegere împinge într-o direcție diferită, spre utilitatea teoriei: autoritatea teoriei poate conta pentru luarea deciziilor fără a specifica persoana care decide să interpreteze un anumit text. Factorii de decizie pot utiliza teoriile autorității pentru a evalua puterea relativă a surselor de drept concurente. Metodele de interpretare și de luare a deciziilor în cunoștință de cauză ar trebui revizuite. Scepticii pot concluziona că teoria constituțională este un joc pe care îl câștigi fără să joci. Problema este că argumentele teoretice sunt adesea goale, concepute pentru a obține rezultate favorabile și pentru a rezolva problemele constituționale.