Підтримка членів релігійної громади в складних обставин життя - Драгінда, Орест Борисович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційну роботу присвячено проблемі надання підтримки у вирішенні людиною складних життєвих ситуацій на різних життєвих періодах. Визначено, що важливим її елементом є така, яка здійснюється у межах духовного життя людини. Зроблене припущення, що це може бути одним із дієвих засобів загальної допомоги людині в таких обставинах. У відповідності до цього намічено і виконано відповідні завдання дослідження. Описано отримані результати дослідження, які показують специфіку духовного життя людини, розуміння можливостей отримання духовної і психологічної підтримки, також потреби у цьому. Зауважено, що отримані в роботі результати підтверджують актуальність потреби у якісній підтримці, яка може надаватися у різних формах і різними соціальними інституціями.
Keywords: складні обставини життя; життєві ситуації; підтримка; психологічна підтримка; релігійна громада