Креативні підходи до створення атмосфери в кав’ярнях третьої хвилі. - Заячук, Оксана; Круль, Галина (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дослідженню основні критерії та особливості функціонування кав'ярень «третьої хвилі» в умовах українського ринку ресторанного господарства. Визначено ключові ознаками таких закладів: використання speciality coffee, наявність широкого асортименту, можливість альтернативних способів приготування, висока кваліфікація персоналу. На прикладі мережі кав'ярень «Bacara coffee» детально проаналізовано креативні маркетингові стратегії, зокрема створення "Поетичного меню", присвяченого митцям Розстріляного Відродження, та активну участь у соціальних і благодійних проєктах.
Сreative approaches to atmosphere creation in third wave coffee shops
Keywords: кав'ярні "третьої хвилі"; ресторанне господарство; Speciality coffee; креативний маркетинг