Роль етичних стандартів поведінки у професійній діяльності адвоката - Paskar, Aurika (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, 2021)
Будучи складовою частиною юридичної етики, адвокатська етика адресована вузькому колу правників (адвокатам) та характеризується тим, що встановлює деонтологічні вимоги до професійної адвокатської діяльності. Зокрема, це сукупність професійних і особистих вимог, обумовлені особливим характером та специфікою адвокатської діяльності і відображають систему загальних особистих та професійних якостей адвоката. Дотримання адвокатами етичних вимог професійної поведінки є одним із загальновизнаних міжнародних стандартів адвокатської діяльності. Роль етичних стандартів у професійній діяльності адвокатів полягає у забезпеченні належної поведінки адвокатів, наданню ефективної та компетентної правової допомоги та утвердженню поваги до інституту адвокатури загалом.
Keywords: адвокат; адвокатура; адвокатська етика