Ясинський В.К., Юрченко І.В. Про існування розв’язку задачі Коші для нелінійного стохастичного диференціально-різницевого рівняння нейтрального типу в частинних похідних // Кібернетика та системний аналіз.– 2021.– Т.57, №5.– С.108-119. - Ясинський, Володимир Кирилович; Юрченко, Ігор Валерійович (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2021)
Розглянуто питання існування розв’язку задачі Коші в класі нелінійних стохастичних диференціально-різницевих рівнянь нейтрального типу в частинних похідних з урахуванням випадкових зовнішних збурень, незалежних від вінерового процесу. Одержано достатні умови на коефіцієнти нелінійного стохастичного диференціально-різницевого рівняння нейтрального типу (НСДРРНТ), які гарантують існування з імовірністю одиниця його розв’язку.
None
Keywords: задача Коші, нелінійні стохастичні диференціально-різницеві рівняння нейтрального типу в частинних похідних, випадкові зовнішні збурення