Наочність у навчанні географії - Довбня, Надія Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Шкільна географія вимагає у застосуванні великої кількості різноманітних методів наочного навчання. Обумовлено, перш за все, це особливостями самого навчального предмета, специфікою географічних знань та умінь. Вивчаючи географію, учні знайомляться з природою, населенням та господарством своєї і інших країн, проникають в товщу земної кори й атмосфери, сягають таємниці далекого минулого нашої планети, виконують різні види практичних робіт у класі та на місцевості і т. д. Все це вимагає систематичного залучення різних методів наочного навчання - карт, таблиць, приладів, інструментів, картин, колекційних матеріалів, і т. д.