English for Publishers and Journalists (Англійська мова для видавців та журналістів) - Lesіa Hladkoskok; Tetiana Rubanets (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, 2026., 2026)
Навчальний посібник “Англійська мова для видавців та журналістів” призначається для студентів філологічних факультетів за спеціальністю “Видавнича справа” “Журналістика”. Посібник буде корисним і для тих, хто працює над вдосконаленням рівня володіння іноземною мовою та засвоєнням ділової англійської мови у сфері мас медіа та видавництва. У відповідності до вимог учбових програм посібник побудовано на принципах комплексності та інтенсивності. Такий підхід сприятиме систематизації вже набутих знань, організації аудиторної та самостійної роботи студентів. Мова сучасних видавничих та мас медійних джерел має свої лексичні та стилістичні особливості. Тому метою даного посібника є забезпечення цілісного та послідовного засвоєння англійської лексики і термінології, а також вироблення вмінь та навичок як усного мовлення, так і роботи з фаховою літературою. У посібнику подаються сучасні автентичні тексти видавничого профілю, адаптовані англійською мовою, а також професійно орієнтовані матеріали з наукових та загально-професійних джерел. До кожного з текстів подані завдання на закріплення фахової лексики, активізацію та застосування лексичного матеріалу. Сподіваємось, що посібник підвищить ефективність навчання студентів та слугуватиме корекції і вдосконаленню знань з англійської мови.