У суворих обіймах матінки-природи (Стихійні лиха та їхній вплив на соціально-економічне становище буковинського селянства у ХІХ – на початку ХХ ст.). - Botushanskyi, Vasyl (Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2019)
У пропонованій публікації йдеться про різні стихійні лиха та їхній негативний вплив на стан сільського господарства і соціально-економічне становище буковинського селянства у ХІХ – на початку ХХ ст. Висвітлюються ті заходи, які вживалися сільськими громадами, крайовою і центральною владою, страховими компаніями, щоб надати допомогу тим, хто зазнав шкоди від цих стихійних лих, причини ненадання такої допомоги.