ФІНАСОВИЙ АНАЛІЗ - Марусяк, Наталія Леонідівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Для здобувачів освіти, які вивчають навчальну дисципліну «Фінансовий аналіз» і мають на меті підвищення рівня сформованості загальних та професійних компетентностей майбутнього економіста, важливим є системне опрацювання теоретичного й практичного матеріалу курсу. Досягненню цієї мети сприятиме виконання комплексу навчальних завдань, що передбачає підготовку ґрунтовних відповідей на питання за темами дисципліни, опрацювання та тлумачення термінів глосарію, виконання завдань для самостійної роботи, а також аргументоване висловлення власної позиції під час аналізу дискусійних питань з проблематики фінансового аналізу.
Методічні рекомендації
Keywords: фінансовий аналіз; фінансова звітність; фінансовий стан; майновий стан; ліквідність; платоспроможність; фінансова стійкість; власний оборотний капітал; оборотність активів; ділова активність; інвестиційна привабливість; фінансові результати; прибуток; рентабельність; грошові потоки; дебіторська заборгованість; кредиторська заборгованість; оборотний капітал; структура капіталу; фінансова незалежність; моделі прогнозування банкрутства