Юрій Федькович у спогадах сучасників - Ковалець, Лідія Михайлівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2019)
У новому виданні представлено повний корпус мемуарних текстів про Юрія Федьковича. Найбільший поет зеленої Буковини, одна з найоригінальніших творчих індивідуальностей уперше постає перед читачем так зблизька у своїх трудах і днях, завзятті й відчаї, складних взаєминах із собою та світом – так, як це бачили, розуміли, відчували Інші. Отож разом із письменником у книжці оприявнюється величезний духовно- культурний простір головно ХІХ століття, котрий завдяки слову, людській пам’яті, людським зусиллям також залишився жити. Розраховано на всіх, хто цікавиться Юрієм Федьковичем, мемуаристикою, українським письменством.
2-е видання, доповнене
Keywords: Юрій Федькович; Мемуари / спогади; Біографія; Письменники Буковини; Література Буковини; Творча індивідуальність письменника; Літературне джерелознавство