Розвиток теорії та методології бухгалтерського обліку в контексті забезпечення стратегічного розвитку суб’єктів господарювання - Kuz, Vasyl (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2013)
Розглянуто передумови удосконалення методологічної бази бухгалтерського обліку на вимогу розвитку суспільно-економічних відносин. Визначено головні аспекти ряду бухгалтерських теорій, які характеризують методологічні засади побудови інформаційного забезпечення стратегічного розвитку суб’єктів господарювання. Обґрунтовано напрями удосконалення методологічної бази бухгалтерського обліку через виділення суміжних методів та модифікації традиційних облікових методів за процедурним підходом. Виділено новий елемент методу бухгалтерського обліку за процедурним підходом – вибір облікової політики (моделювання облікової системи)
Keywords: бухгалтерські теорії; елементи методу бухгалтерського обліку; методологія бухгалтерського обліку; моделювання; системний аналіз; бухгалтерський облік